FIETSPLAN

Wanneer uw werkgever een fietsplan aanbiedt kunt u een fiets en accessoires (en eventueel een verzekering) aanschaffen met veel fiscaal voordeel.

Een zeer aantrekkelijk aanbod waarbij u ook nog een steentje bijdraagt aan een schoner milieu want voor velen zijn de woon/werk kilometers prima per fiets te doen.

Via uw werkgever kunt u navragen of u gebruik kunt maken van een fietsregeling via de werkkostenregeling (WKR). Hier kunt u tevens navragen voor welk bedrag u een fiets en eventeel accessoires mag uitzoeken en hoe dit administratief wordt afgehandeld.

___________________________________________________________________________________________________

Vanaf januari 2020 is het mogelijk om een fiets te leasen via uw werkgever. U betaalt een vast bedrag per maand incl. reparatie, onderhoud, verzekering en pechhulp (operational lease). Voor de privekilometers krijgt u een bijtelling van 7%. Voor vragen hierover is het belangrijk dat u eerst navraag doet bij uw werkgever. Wij helpen u graag verder met het adviseren van een passende fiets.

Voor een globale berekening kunt u eens een kijkje nemen op de volgende site: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/bijtellling-leasefiets/